Projekt om klimaaftryk

Overblik over kartoffelmelsindustriens klimaaftryk og position i markedet for biprodukter

AKD (Andels-Kartoffelmelsfabrikken Danmark) har i samarbejde med Karup Kartoffelmelfabrik og KMC (Kartoffelmelcentralen) igangsat et projekt vedrørende opgørelse af kartoffelmelsindustriens klimaaftryk og position i markedet for biprodukter.

Projektet er støttet af Kartoffelafgiftsfonden.

Projektets formål er at identificere og skabe overblik over klimaaftrykket (drivhusgasudledningen) fra kartoffelmelsfabrikkernes aktiviteter og deres værdikæde, og at styrke kartoffelmelsfabrikkernes position i markedet for deres biprodukter (pulp & protamylasse).

Projektets mål er:

  1. at kortlægge kartoffelmelsfabrikkernes og KMC’s nuværende drivhusgasudledninger i hele værdikæden, dvs. i Scope 1, 2 og 3 i henhold til Greenhouse Gas (GHG) Protokollen. Dermed kan kartoffelmelsfabrikkerne og KMC skabe et overblik over udledningerne, og synliggøre både deres klimaprofil og de mest drivhusgasudledende aktiviteter.
  2. at screene klimaprofilen for kartoffelmelsfabrikkernes biprodukter – herunder eventuelt undgåede emissioner – og screene muligheden for, at biprodukternes positive klimabidrag kan bruges til at udstede klimakreditter.

Resultatet af projektet forventes at foreligge ved udgangen af juni 2023. Resultaterne vil kunne findes på AKD’s og de deltagendes virksomheders hjemmesider i form af klimaregnskaber, som frit kan downloades af interesserede.

 

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK