Et moderne andelsselskab

Et moderne andelsfællesskab

Andels-Kartoffelmelsfabrikken Danmark (AKD) er et nyt fællesskab med gode, gamle rødder i andelsbevægelsen. Virksomheden blev dannet i 2022 som en fusion mellem AKM og AKS, som tilsammen har drevet andelsvirksomhed i mere end 195 år.
De to stivelsesfabrikker i Brande og Toftlund er ejet af ca. 600 andelshavere, og virksomheden beskæftiger mere end 70 medarbejdere på årsbasis.

Produktion af fødevarer, foder, gødning og energi

AKD producerer kartoffelbasserede ingredienser der eksporteres til det globale fødevaremarked, ligesom stivelseskartoflen er råvare for produktion af foder, gødning og biogas – vi anvender og recirkulerer alle dele af kartoflen.
Det er vores vision at blive anerkendt for at have en forretningsmodel med en holdbar og ansvarlig værdikæde, der positivt bidrager til bl.a. at opfylde FN’s verdensmål for klima.
Det er vores mission, at vi med udgangspunkt i stivelseskartoflerne fortsat kan fremstille produkter, som skaber værdi for både kunder, samfund, medarbejdere og andelshavere.

Vi har lavet en videoproduktion, der viser hvordan mere end 400.000 tons kartofler hvert år bliver til 100.000 tons kartoffelmel på AKD’s produktionsanlæg i Toftlund (som tidligere hed AKS).   

Videoen fortæller også om, hvad kartoffelstivelse bliver brugt til, hvordan hele kartoflen bliver forvandlet til værdifulde produkter og meget, meget mere. 

Videoen kan vises i fuld skærm ved at klikke på det firkantede ikon nederst til højre i det vindue, som videoen bliver vist i.

Se vidoen her:

AKS 2021 (varighed 14:18)

 

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK